Antiga capella de la casa Trepadús, actualment en runes i és difícil identificar el lloc on estava situada. Formava part de les dependències del caseriu que està totalment ensulsit.
La casa Trepadús formava part del poblament d’Enrens que disposava d’ajuntament propi l’any 1812. Posteriorment es va annexionar al de Casterner de les Olles i per manca de població, finalment es va agregar al municipi d’Espluga de Serra. Des de l’any 1970 forma part de l’ajuntament de Tremp.
La capella era quadrangular i segurament de volta de canó pel que s’observa d’un mur lateral i, segons Pascual Madoz, en el seu interior hi enterraven els difunts per no disposar de cementiri.
A pocs metres de la casa, en direcció oest, hi ha un petit cementiri.
Accés: des del castell d’Enrens surt un caminet en direcció oest, i a mesura que baixa gira en sentit sud-oest pel mig de roures i de matolls, la qual cosa el fa molt agradable de caminar. Al cap d’1,1 Km s’arriba als bancals propers a la casa que queden a la dreta. El terreny s’aplana i és on hi havia la gran extensió del terra conreable de la casa Trepadús. Deixem el camí i a uns 130 metres s’arriba a les restes del caseriu.
Aquest camí continua en direcció sud fins a trobar el barranc de Cantallops, molt a prop de les aigües del pantà d’Escales, després s’enfila en direcció est fins al coll de Sant Roc d’Adons. Per aquest sender passa la Caminada de les Carenes.
Bibliografia:
Pascual Madoz. Diccionario-estadístico-histórico de España i sus províncies de Ultramar. Madrid 1845.
Arxiu Gavín de les Avellanes.









Gràcies, Lluís. Els últims habitants de Trepadús van ser tres germans: Amado, casat amb una dona de Pallarés d’Espluga de Serra, Àngel, casat amb Alícia de casa Honesta de Santorens dona de casa i Trinitat, casada amb Jesús Fiter de ca de Carmeta de Sopeira Quan van deixar de viure a Trepadús van viure al Mas de Sant Andreu.
M'agradaM'agrada